Euregional Technology Award

Programma

De Euregional Technology Award bestaat uit de volgende drie onderdelen:

Create your solution

Voorrondes (januari - februari 2019)
In de voorrondes krijgen de leerlingen tijdens een geheel verzorgde gastles de kans om in kleine teams innovatieve uitvindingen te bedenken voor aan thema’s gekoppelde uitdagingen. Op de website melden zij hun uitgewerkte ideeën aan met schetsen en een duidelijke omschrijving, waarna zij zoveel mogelijk stemmen gaan verzamelen. In de eerste week van maart 2019 wordt bekend gemaakt welke klassen tijdens het finale evenement de ultieme uitdaging met elkaar aangaan.

Prove your skills

Finale evenement (5 april 2019)
Verzorgd busvervoer, wervelende workshops en een lekkere lunch vormen het begin van deze gezellige dag. Na nog een spannende opdracht is het tijd voor het ‘echte werk’: de TechniekQuiz. Alle door de jury bepaalde punten bij elkaar opgeteld, leveren uiteindelijk een winnaar op! Naast een mooie prijs krijgt de hele klas ook een geweldige masterclass Industrial Design. Uiteraard wordt iedereen ook weer netjes teruggebracht.

Make it happen

Natraject (17 mei 2019)
Tijdens de masterclass Industrial Design gaan de leerlingen aan de slag in de design Cube te Kerkrade. Hier voeren zij samen met een industrial designer hun idee tot een ware uitvinding uit! De officiële (virtuele) tentoonstelling van de producten die de leerlingen tijdens deze master class hebben leren maken, vormt het laatste onderdeel van de Euregional Technology Award 2019.

Virtuele expositie (juni 2019)

Tot slot wordt van de winnende projecten zogenaamde mock-ups of prototypes een virtuele expositie gemaakt die on-line gedeeld wordt. Het doel is om het ontwikkelproces van idee tot prototype inzichtelijk te maken. Nog belangrijker is dat in Euregionale samenwerking praktische oplossingen van een maatschappelijk probleem worden bedacht en uitgevoerd met techniek als uitgangspunt.

Schematische weergave van de Euregional Technology Award