EUTechAward

Virtuele Expositie 2018

Alix & Basile College Saint Veronique - Cycle Secure

Cyclo Secure is een set met een klein scherm op uw fiets en een helm met een Captop. Deze is aangesloten op het scherm. Het scherm biedt belangrijke informatie over het toekomstige weer, of er iemand achter je fiets of te dichtbij je fiets, je snelheid en het laat je eraan herinneren dat je je helm moet opzetten. Het scherm kan verbinding maken met uw telefoon. Inkomende telefoontjes kunt u via het scherm opnemen.Alix & Basile wilden het fietsen veiliger maken via een kleine computer die op je fiets is bevestigd en verbonden is met je helm. Hierboven zie je hun tekening. Tijdens de 'Make it happen'-dag maakten ze een prototype op basis van dit voorgestelde ontwerp.
 


Voor het maken van het fietsstuur gebruikte het team ronde houten en traditionele methoden. Voor het maken van het prototype van hun 'scherm' gebruikten ze de lasersnijder.

Pippa & Julia Atheneum Alicebourg - Pers Vuilnisbak

Dit is een vuilnisbak die er voor zorgt dat er meer vuilnis in kan door middel van te persen.Pippa en Julia hadden een idee voor een prullenbak die afval kan comprimeren, zodat er meer in past. Hierboven zie je hun idee. Tijdens de 'Make it happen'-dag maakten ze een prototype op basis van dit voorgestelde ontwerp.Om het prototype te maken, maakte het team ook gebruik van de lasersnijder met behulp van Continium-personeel voor het maken van de buiten- en binnen onderdelen.

Bjarne & Inigo Eijkhagen College - Baby Box

Veel mensen irriteren zich aan huilende baby’s in het vliegtuig dus dachten wij dat moeten we veranderen. Zo kwamen wij met het idee om een speciale geluidsdichte ruimte voor gezinnen met baby’s zodat andere mensen in het vliegtuig er geen last meer van hebben. De ruimte is 4x2x2,5 en is bedoeld voor 2 gezinnen per ruimte. Er zit een bank in voor het hele gezin. Een tafel met magnetron en onder de bank stopcontacten en ook nog een kraan met vers water. Aan de andere van de baby box vindt je precies dezelfde constructie voor een ander gezin.Bjarne & Inigo hadden een idee voor het maken van een speciaal compartiment in vliegtuigen voor mensen met baby's. Ze maakten de tekening, die hierboven wordt getoond, van hun idee; Tijdens de 'Make it happen'-dag maakten ze een prototype op basis van dit voorgestelde ontwerp.


 
Voor hun prototype heeft het team een drainagebuis als basis gebruikt. Langzaam draaide het om naar een vliegtuig segment.

Max & Meo Goethe Gymnasium - MeMa Car

Wij willen een auto ontwerpen die de bestuurders erin beschermt. Hiervoor hebben wij de volgende aanpassingen bedacht.

  • Een elektromagneet vooraan en een andere in de rug om te het crashen te stoppen.
  • Een nieuwe stoel. De benen van de passagiers staan schuin. Op deze manier zijn de benen beter beschermd en is er meer ruimte voor technologie.
  • Een magneetweg in een normale weg. Op deze manier zweeft de auto en is het snelheidslimiet makkelijker te regelen.
  • Een aantal snaren achter de stoelen. Als de auto crasht en de airbag explodeert, zijn de passagiers beschermt.
 


Max & Meo had een idee om met magneten een veilige auto te maken. Dit was hun tekening. Tijdens de 'Make it happen'-dag maakten ze een prototype op basis van dit voorgestelde ontwerp met de hulp van ons team van ontwerpers en ingenieurs.Voor hun prototype hebben Max en Meo gebruik gemaakt van de lasersnijder. Ze hebben het afgemaakt met een mooi design.