EUTechAward

De Euregional Technology Award


De Euregional Technology Award bestaat uit een drietal fases waarin de leerlingen hun uitvinding steeds meer vorm gaan geven.


Voorrondes

Op 15 scholen in de hele Euregio worden in de komende maanden gastlessen gegeven over de Euregional Technology Award. Tijdens deze gastlessen bedenken de deelnemende teams een oplossing voor een hedendaags probleem. Van deze oplossing maken ze een technische tekening en eventueel een kort promotiefilmpje. Met behulp van deze materialen maken zij een profiel aan op deze website.
Hierna gaan de leerlingen stemmen verzamelen. Van elke regio mogen de bedenkers van de uitvinding met de meeste stemmen met hun hele klas naar het finale event. Deze vijf uitvindingen krijgen op deze finaledag een prominente rol op de locatie en ontvangen een leuke prijs.

Finale evenement

200 middelbare scholieren van vijf scholen uit de Euregio Maas-Rijn (én heel Nederlands Limburg) gaan de strijd met elkaar aan in de finale van de Euregional Technology Award op 16 maart 2018 in Continium discovery center.
Het ochtendprogramma bestaat uit drie technische workshops, die de leerlingen in groepen of klassikaal uitvoeren. Iedere opdracht wordt beoordeeld door een jury.
Na een gezamenlijke lunch is het tijd voor de spannende apotheose van deze dag: de TechniekQuiz! Dertig vragen over techniek, één minuut de tijd voor iedere vraag om het juiste antwoord te geven…
De beoordeling van de opdrachten én de prestatie tijdens de TechniekQuiz bepalen uiteindelijk welke klas dé winnaar wordt van de Euregional Technology Award!
Deze klas krijgt een geldprijs van € 1000,- om te spenderen aan een technische activiteit met de klas.
Hiernaast krijgen alle regiowinnaars een designworkshop in het natraject.

Natraject

Tijdens de masterclass Industrial Design gaan de leerlingen aan de slag in de design Cube te Kerkrade. Hier voeren zij samen met een industrial designer hun idee tot een ware uitvinding uit! De officiële (virtuele) tentoonstelling van de producten die de leerlingen tijdens deze master class hebben leren maken, vormt het laatste onderdeel van de Euregional Technology Award 2018.