Nieuws

2019-11-23
Profielfoto

Euregional Technology Award

Idea!

Ga de strijd aan!

De Euregional Technology Award is een initiatief van de Stichting Stimu-leren, Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI), Regio Limburg Zuid, Drielanden Ingenieurs Kontakt (DIK), Continium discovery center te Kerkrade, Fontys Hogeschool te Sittard en SoapBox te Maastricht.

De Euregional Technology Award is een jaarlijks terugkerend project waarbij leerlingen van 2 en 3 havo en vwo uitgedaagd worden om innovatieve ideeën en oplossingen te bedenken voor alledaagse uitdagingen en maatschappelijke-/ wereldthema’s.

Tijdens dit technologie-event wordt de technische kennis van jongeren op de proef gesteld.
De voorrondes voor de Euregionale Technology Award zijn nu geopend.

Het doel van de Euregional Technology Award

Doel van de Award is jongeren in de Euregio Maas-Rijn op een andere manier kennis te laten maken met techniek én met leeftijdsgenoten van over de grens, om hen zo enthousiast te maken voor een technische studierichting en toekomstige carrière in de technologische sector, bij voorkeur in de Euregio. Deze Euregionale ontmoeting en kennisuitwisseling tussen scholieren laat zien dat techniek geen grenzen kent.

Er is bewust gekozen voor de doelgroep havo/vwo 2/3, aangezien deze leerlingen aan de vooravond staan van hun profielkeuze op de middelbare school. Het evenement laat leerlingen op een uitdagende, praktische en inspirerende manier kennis maken met de verschillende facetten van de techniek. Daarnaast brengt dit evenement - inclusief de voorrondes - leerlingen uit de hele Euregio met elkaar in contact, waardoor de leerlingen zich bewust worden van de mogelijkheden die het leven en werken in een grensregio met zich meebrengen.
partners

Partners