Nieuws

2019-11-18
Profielfoto

De 4e editie van de Euregional Technology Award gaat in januari 2021 weer van start

Het nieuwe jaar van 2020 staat weer voor de deur. Dat betekent dat de Euregional Technology Award weer dichterbij komt. In de volgende 5 regio’s van de Euregio Maas-Rijn Wallonië, Vlaanderen, Eupen, Aken en Limburg worden vanaf januari 2021 gastlessen verzorgd door ervaren gastdocenten. In deze editie is gekozen voor het thema 'Sport en Techniek'. Deze lessen zullen plaatsvinden binnen de lessen van HAVO/VWO leerjaar 2 en leerjaar 3. De leerlingen krijgen diverse onderwerpen binnen het thema 'Sport en techniek’ voorgelegd. Vanuit een gekozen onderwerp bedenken de leerlingen in groepjes een probleem en uiteraard een passende oplossing. Nadat alle lessen gegeven zijn, zal een vakkundige jury uit iedere regio een winnaar kiezen.

Deze winnaars gaan de strijd met elkaar aan in het Continium te Kerkrade in april 2021. Dat gebeurt aan de hand van workshops en een techniek quiz. Wie zal in deze editie met de Euregional Technology Award en met een geldprijs van €1000,= naar huis gaan?

In mei 2021 krijgen de winnaars van de beste ideeën als beloning nog een masterclass ‘design thinking’ in het Spark Tech Lab in Weert (NL).
De dag begint met een ‘thinktank’ waarin de winnaars uit alle regio's van de Euregio kritisch kijken naar elkaars ideeën met als doel deze nog beter te maken. Vervolgens werken ze, in samenwerking met echte ingenieurs en industrieel ontwerpers, hun concept uit naar een mock-up of een prototype. Met andere woorden: Make it happen!